Premieră în justiție. Senator CONDAMNAT pentru angajarea rudelor

Premieră în justiția românească. Un senator a fost condamnat pentru nepotism. El și-a angajat fiul la propriul cabinet parlamentar. 

Senatorul PSD Sorin Lazăr a fost condamnat de Curtea Supremă la șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința poate fi atacată. Nu este definitivă. 

El este acuzat că și-a angajat fiul, Mihai Eduard Lazăr, la cabinetul său de parlamentar din septembrie 2010 până în octombrie 2011. Fiul parlamentarului a câștigat în această perioada 6.434 de lei, fiind plătit lunar cu salariul minim pe economie. 

VEZI și: Zgonea: Parlamentarii nu sunt protejați de ANI sau DNA

Senatorul PSD a spus, la RTV, că "E vorba de un contract de un an de zile care a expirat anul acesta. Da, a fost angajat pe salariul minim de economie. Eu am făcut o propunere, angajatorul este Senatul României. Am făcut angajarea în perioada în care se tăiaseră salariile cu 25% şi condiţiile de muncă nu erau foarte atractive pentru alţi candidaţi. A fost o decizie bună pe care am luat-o atunci. Am angajat pe încredere".

Potrivit stiripesurse.ro, Sorin Lazăr nu a vrut să comenteze hotărârea ICCJ. A spus: "Nu comentez nimic! Nu comentezi deciziile Justiției, oricum nu e definitivă și aștept să o văd scrisă!".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel