Premieră în județul Tulcea. Primarul comunei I. C. Brătianu a fost demis prin referendum

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Primarul din comuna tulceană I. C. Brătianu a fost demis prin referendum.

Duminică, 21 august, în comuna I.C. Brătianu a avut loc referendumul pentru demiterea primarului Alexe Iordan.

Dintr-un total de 992 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, la referendum au votat 327, prezența la vot fiind de 35,46%, conform datelor furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Astfel s-au îndeplinit condițiile pentru validarea referendumului, fiind nevoie ca prezența la vot să fie de 30% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente.

Conform numărătorii paralele desfășurate imediat după închiderea urnelor, din cele 327 de voturi, 300 au fost în favoarea demiterii primarului Alexe Iordan.

Referendumul de la I.C. Brătianu reprezintă o premieră pentru județul Tulcea, fiind prima dată în 32 de ani când un primar este demis pe această cale, scrie TLGraf.

Primarul USR din Alba Iulia vrea să evacueze șase familii de rromi dintr-un bloc social. Ciuvică: Au o cantitate de ipocrizie exagerată. Peste doi ani, se va termina cu USR

Gabriel Pleşa, primarul USR din Alba Iulia, ar vrea să evacueze șase familii de rromi din centrul orașului, gest care a rămas fără ecou la nivelul USR-ului care, în schimb, a criticat vehement discursul rasist al lui Viktor Orban și pasivitatea coaliției de la guvernare.

"Cei de la USR au fost extrem de vehemenți în a critica declarațiile lui Viktor Orban și așa-zisa pasivitate a coaliției de la guvernare. Sigur, rasismul trebuie combătut. Orice fel de astfel de derapaj trebuie sancționat. Dar uite că nu spune nimeni nimic despre acţiunea primarului USR din Alba Iulia, care vrea să evacueze şase familii dintr-o minoritate care stăteau într-un bloc social în oraş, cu o chestie faraonică. Voia să demoleze acel bloc să construiască o parcare. Bugetul oraşului pe doi ani este mâncat de acest proiect. S-a agitat puţin un ONG sau altul pe tema asta.

Le ia apartamentul în care stau şi le da o compensaţie de 6000 de euro. Insuficientă pentru a cumpăra fie şi o tonetă, fie şi o rulotă, nu mai vorbim de o căsuţă. În ecuaţia asta intră un pic de rasism, ceva discriminare. În sensul că vrea să evacueze din centru acea mini-comunitate. Ați auzit ceva de la USR, vreo plângere?", a spus jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV (citește continuarea AICI).

A căzut încă un Guvern, după un acord controversat cu Biserica

O moţiune de cenzură adoptată sâmbătă de parlamentul de la Podgoriţa a dus la pierdere majorităţii care sprijinea guvernul, deschizând calea unor noi tulburări politice în Muntenegru, informează AFP, conform Agerpres. 

Moţiunea a strâns 50 de voturi, în timp ce restul aleşilor din Parlament, care are 81 de locuri, au ales să boicoteze votarea moţiunii, cu excepţia unuia vot împotrivă. "Avem nevoie de alegeri şi de un guvern stabil", a subliniat iniţiatorul moţiunii de cenzură, deputatul Danijel Zivkovic.

Votul survine la câteva luni după o altă moţiune de cenzură care a răsturnat un guvern de coaliţie în luna februarie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel