Premieră în armata SUA: O femeie gay, în rang de general

Armata Statelor Unite are, în premieră, o femeie în rang de general de brigadă care a recunoscut public că este lesbiană, după ce, în septembrie 2011, o lege federală referitoare la acest subiect a fost schimbată.

[caption id="attachment_219999" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: nytimes.com[/caption]

Tammy S. Smith, în vârstă de 49 de ani, a primit vineri rangul de general de brigadă, deși anterior ea își recunoscuse public orientarea sexuală, devenind astfel prima femeie ”gay” cu un asemenea rang militar în armata Statelor Unite.

Tammy activează în rândurile armatei americane de la vârsta de 23 de ani și s-a căsătorit în luna martie 2011 în Districtul Columbia cu o altă femeie, Tracey Hepner, care este membru fondator în Coaliția Partenerilor Militari și Familiilor, coaliţie ce "oferă sprijin, resurse, educaţie şi asistenţă juridică lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor militari şi familiilor acestora", relatează nytimes.com.

Purtătorul de cuvânt al OutServe, o organizație tânără a lesbieneler și homosexualilor din armată, Sue Fulton care a absolvit West Point în 1980, a apreciat duminică gestul lui Smith de a recunoaște public orientarea sa sexuală, deoarece ”este foarte puțin probabil ca generalul Smith să fie singurul ofițer gay din armata americană”.

În septembrie 2011, după ani de activism susţinut din partea unor asociaţii, procese pentru discriminare şi o promisiune de campanie a lui Barack Obama, legea din 1993, cunoscută sub numele "Don't ask, don't tell" ("nu întreba, nu spune"), care îi obliga pe militarii gay şi lesbiene să îşi ascundă homosexualitatea, sub pedeapsa excluderii din armată, a fost abrogată.

Potrivit unor surse din cadrul asociațiilor, legea abrogată în 2011 a condus, timp de 18 ani, la excluderea din armată a aproximativ 14.000 de militari, din cauza homosexualităţii lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel