Premieră în armata din Elveţia. Femeile au dreptul de a purta lenjerie de damă

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Elveţia le va permite femeilor din armată să poarte lenjerie de damă, în speranţa că acest lucru va duce la creşterea numărului de recruţi. 

În cadrul sistemului actual, uniforma standard a recruților include doar lenjerie de corp pentru bărbați. Un test care începe luna viitoare prevede acordarea a două seturi diferite de lenjerie de corp pentru femei, pentru lunile mai calde și pentru cele mai reci.

Femeile reprezintă aproximativ 1% din forțele armate elvețiene, dar țara speră să crească procentul la 10% până în 2030. Femeile au primit, până în prezent, lenjerie intimă bărbătească, de multe ori în mărimi nepotrivite, ceea ce poate fi inconfortabil.

Ce vor putea purta femeile

Purtătorul de cuvânt al armatei Kaj-Gunnar Sievert a declarat că noua „lenjerie de corp funcțională” pentru recruții de sex feminin ar consta în „lenjerie scurtă” pentru vară și „lenjerie lungă” pentru iarnă.

Sievert a declarat la începutul acestei săptămâni că se iau în considerare și modificarea altor echipamente, cum ar fi îmbrăcămintea de luptă, vestele de protecție și rucsacii.

Ministrul elvețian al Apărării, Viola Amherd, a salutat, de asemenea, această decizie. Actualele uniforme ale armatei elvețiene au fost adoptate la mijlocul anilor 1980, relatează Swissinfo, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel