Prelungire Magistrala 2 de metrou. Băluță: Poată să înceapă

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, doreşte ca lucrările pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou cu o staţie să înceapă anul viitor.

"În mod normal, la experienţa pe care am căpătat-o până în acest moment, nu avem niciun motiv ca în cursul anului viitor, poate nu în prima jumătate a lui, ci în a doua jumătate a lui, să poată să înceapă această activitate. (...) Noi sperăm că în maxim două săptămâni să semnăm contractul de realizare a studiului de fezabilitate şi dorinţa pe care o am e ca în a doua jumătate a anului 2019 să poată să înceapă lucrările", a declarat Băluţă, la o conferinţă de presă.

El a subliniat că infrastructura există.

"Avem infrastructura deja prezentă acolo, discutăm de liniile de încercare pe care Metrorex le are. Eu sunt convins că aveam o exclusivitate vizavi de partea de proiectare, singurii care pot să proiecteze sunt cei de la Metroul SA, noi am discutat inclusiv săptămâna trecută cu dânşii (...). Având în vedere că pentru staţia efectivă partea de automatizare reprezintă mai mult de 60% din valoarea investiţiei şi că liniile sunt făcute de o firmă, Bombardier, evident că investiţia va fi făcută în continuare cu Bombardier", a afirmat edilul.

Două variante supraterane

"Săptămâna asta trebuie să ne dea oferta de preţ legată de studiul de fezabilitate şi de variantele tehnice pe care le avem, pentru că sunt din punct de vedere principial două variante. (...) Avem şi o estimare neoficială pentru fiecare dintre ele, deci nu sunt nişte date exacte (...) O linie pendul, deci un singur fir cu o locomotivă Bombardier care se duce şi se întoarce, aceasta este o versiune, costurile estimate pentru aşa ceva sunt până în 2,5 milioane de euro (...) Cealaltă soluţie - două linii", a declarat Băluţă.

El a spus că în cazul variantei cu două linii costul este estimat la circa 5 milioane de euro şi a precizat că Primăria sectorului 4 va finanţa atât studiul de fezabilitate, cât şi proiectul tehnic şi execuţia.

"Sunt multe mii de oameni care lucrează în zona respectivă. Există oamenii care vin dinspre comuna Berceni cărora le putem pune la dispoziţie această staţie de metrou şi aşa cum am făcut la staţia de metrou IMGB - am făcut o parcare park and ride - la fel intenţionăm să facem şi aici", a afirmat Băluţă.

El a menţionat şi că doreşte să ajute agenţii economici din zonă şi că în acel perimetru este o societate comercială care a investit numai anul acesta 50 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel