Vitali Klitschko, primarul Kievului: Metroul, cel mai important adăpost antiaerian în cazul unei invazii

Foto: Instagram Klitschko
Foto: Instagram Klitschko

Primarul Kievului, fostul campion de box profesionist, Vitali Klitschko a explicat că planurile de protecție antiaeriană sunt pregătite.

Potrivit primarului Vitali Klitschko, autoritățile orașului au elaborat un „plan clar de acțiune” în cazul unui atac al Rusiei.

Klitschko a declarat că, în cazul unei invazii rusești, stațiile de metrou din Kiev vor fi principalul adăpost împotriva atacurilor aeriene care ar putea ținti capitala Ucrainei.

„Am elaborat un plan clar. Sunt furnizate informații despre adăposturile antiaeriene situate în apropierea anumitor facilități”, a spus edilul, potrivit Radio DC NEWS.RO

„Metroul din Kiev va fi, de asemenea, un adăpost antiaerian esențial pentru Kiev, care va fi pregătit să primească oameni, care se pot adăposti în timpul unui posibil atac”, a spus primarul, în cadrul unei intervenții la a postul de televiziune Nastoyaschee Vremya.

Klitschko a spus că, în cazul unei situații de urgență la Kiev, există sirene care vor avertiza asupra amenințării, acesta adăugând:

„Atunci vom avea nevoie de toate mijloacele de comunicare – televiziune, radio, care vor oferi locuitorilor informații despre ce trebuie să facă într-o situație anume”.

Klitschko a convocat Asociația Orașelor

În același timp, primarul Kievului speră că aceste măsuri de protecție nu vor fi necesare și invazia nu va avea loc.

Primarul capitalei ia în serios amenințarea de la granițele Ucrainei. Astfel, în calitate de președinte al Asociaței Orașelor din Ucraina, edilul a convocat  Consiliul de conducere al Asociației pentru a discuta ce măsuri vor putea fi luate, la nivelul fiecărui oraș, pentru a răspunde eficient unei ofensive rusești.

„În calitate de președinte al Asociației orașelor din Ucraina, vreau să exprim susținerea pentru locuitorii orașului Harkov și a întregii regiuni Harkov. Orașul nu va fi capturat pentru că întreaga Ucraină este în spatele Harkovului!

Pe lângă regiunea Harkov, sunt și alte sunt regiuni de graniță: regiunea Donețk, regiunea Luhansk, regiunea Cernihiv, regiunea Sumy, regiunea Herson. Problemele legate de securitatea și capacitatea lor de apărare sunt și problemele de securitate ale  celorlalte regiuni ale Ucrainei”, a mai adăugat Klitschko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel