Urmărește emisiunea live


Prejudiciu de 1,7 milioane de EURO, din indemnizațiile de CREȘTERE COPIL. Cum au păcălit statul și ce a fost descoperit la percheziții

Lovitură dată chiar statului român! O anchetă de amploare a DIICOT a scos la lumină o nouă escrocherie de proporții. 

Indemnizații ILEGALE de creștere copil

”În perioada 05.11.2020 - 13.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Călărași au efectuat un număr de 150 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov, București, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Bacău şi Vaslui, punând în aplicare un număr de 153 mandate de aducere pe numele unor inculpați care au beneficiat de indemnizații de creștere copil, obținute în mod ilegal. Persoanele respective au fost conduse la sediul poliției în vederea aducerii la cunoștință a calității procesuale şi a audierii cu privire la faptele reținute în sarcina lor.” anunță DIICOT. 

”În urma perchezițiilor domiciliare desfășurate, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării sumele de 103.070 lei, 33.110 euro, 970 dolari, 400 shekeli israelieni, 280 de lire sterline, cantitatea de 2,6 kg aur și un pistol tip airsoft.” anunță sursa citată. 

DIICOT mai anunță găsirea unor bancnote false, dar și un prejudiciu uriaș: ”De asemenea, la domiciliul unuia dintre inculpați, au fost descoperite sumele de 10.000 USD, 20.500 euro și 7.500 lire, compuse din bancnote false. În perioada următoare, vor fi dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri imobile, până la concurența prejudiciului creat, în cuantum de aproximativ 1.700.000 euro.”

23 de persoane, ARESTATE

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui număr de 425 de polițiști, 16 luptători SIAS și 85 luptători din cadrul Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.  

În cadrul dosarului penal aflat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Călăraşi se efectuează cercetări faţă de un număr total de 180 de inculpaţi.

În urma activităților, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea unui număr de 23 de inculpaţi, iar față de un număr de 4 inculpați a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

La data de 04.11.2020, Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a celor 23 de inculpați reținuți.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” conchide DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel