Pregătiri pentru festin: Moldova-i fruntea la fasole cu cârnaţi

La Iaşi, bucătăresele au început de azi să prepare cele 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, pentru 1 decembrie.

Municipalitatea ieşeană va oferi peste 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, precum şi ceai şi vin persoanelor care vor veni vineri dimineaţa în faţa Palatului Culturii pentru a sărbători Ziua Naţională.

Pentru prepararea celor 5.000 de porţii de fasole, bucătăresele de la Cantina de Ajutor Social şi cele de la centrele de bătrâni din Iaşi s-au apucat de gătit încă de la primele ore ale dimineţii de joi.

"Noi am primit 500 de kilograme de fasole, 500 kilograme de cârnaţi, 174 de litri de ulei, 125 kilograme de morcovi, 150 kilograme de ţelină, 150 de kilograme de păstârnac, 150 de kilograme de ceapă, condimente, bulion, ulei. De dimineaţă de la ora 7,00 am început să curăţăm ceapa, morcovul şi legumele, şi să alegem fasolea", a declarat Elena Creangă, directoarea Cantinei de Ajutor Social.

La orele prânzului, ingredientele erau alese aproape în întregime de cele patru bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social. 'Anul acesta avem noroc, mâncarea o să iasă perfectă. Legumele am început deja să le punem la călit. Nu avem o reţetă anume. În fiecare an încercăm să facem mâncarea altfel, dar cu multe legume. Anul acesta ingredientul secret este păstârnacul. Păstârnacul face mâncarea mai gustoasă, îi dă un gust deosebit', a explicat Marciana Ţiba, una dintre cele patru bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social.

Potrivit acestora, mâncarea va fi pusă la fiert în cursul nopţii, urmând ca cele 5.000 de porţii de fasole, ceai şi vin să fie împărţite vineri dimineaţă celor care vor veni la Palatul Culturii pentru a sărbători Ziua Naţională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel