Pregătire gratuită pentru elevii care vor susţine Bacalaureatul la toamnă

Absolvenţii de liceu din Sectorul 4 care nu au luat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi pregătiţi de profesori de la licee din această zonă administrativă pentru sesiunea de toamnă, organizată în perioada 21 august - 3 septembrie.

"Sectorul 4 a reuşit o performanţă deosebită, clasându-se pe primul loc în ceea ce priveşte rata de promovabilitate la Bacalaureat. 1.234 de tineri au reuşit să ia examenul de Bacalaureat, însă este firesc să nu ne gândim numai la aceştia, ci la absolut toţi copiii care au terminat aici liceul şi, ca atare, la cei 200 de tineri care nu au promovat examenul de Bacalaureat. (...) Primăria Sectorului 4 a decis ca, începând de astăzi, toţi copiii care au nevoie de pregătire suplimentară, de cursuri de matematică, limba română, respectiv istorie, să primească acest sprijin din partea Primăriei, prin intermediul profesorilor de specialitate din Sectorul 4", a declarat primarul Daniel Băluţă, la o conferinţă de presă.

El a precizat că vor fi grupe de 16 - 20 de copii, iar cursurile se vor defăşura la Colegiul "Petru Rareş". Băluţă a adăugat că pot participa şi tineri care nu au luat Bacalaureatul la sesiunile precedente.

"Am făcut apel către toţi profesorii din Sectorul 4 şi avem un feedback extrem de bun. Îi vom motiva pe aceştia cu stimulente financiare pentru a veni să ţină aceste cursuri de pregătire, stimulente ce sunt în jur de 125 de lei pe ora de pregătire", a explicat edilul Sectorului 4.

El a făcut apel la tineri să se înscrie fie pe site-ul Primăriei Sectorului 4, fie pe site-ul Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4, astfel încât, în cel mai scurt timp, să poată începe aceste cursuri pregătitoare. Înscrierile se vor desfăşura până la sfârşitul săptămânii.

O şedinţă de pregătire va dura minim 2 ore, însă, dacă e cazul, poate ţine mai mult.

Potrivit primarului, costul programului nu are cum să depăşească 20.000 - 30.000 de euro. "Noi vom face atâtea ore cât e posibil, ne propunem să facem de cel puţin două ori pe săptămână aceste întâlniri. (...) În funcţie de nivelul cunoştinţelor pe care-l vom vedea în rândul tinerilor, vom suplimenta cu oricât e nevoie", a afirmat el.

Băluţă a precizat că există disponibilitate din partea profesorilor şi pentru alte materii. "Am discutat şi cu doamna inspector general, avem disponibilitate din partea profesorilor pentru a participa la astfel de cursuri", a susţinut primarul Sectorului 4.

"De la 15 septembrie vom institui un obicei vizavi de această modalitate de a pregăti suplimentar elevii. (...) Începând cu data de 15 septembrie vom organiza un sistem ce va avea la bază această pregătire suplimentară pe care dorim ca aceştia să o aibă pentru examenul de Bacalaureat şi, în mod evident, pentru cei mai mici pentru examenul de capacitate", a informat Daniel Băluţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel