Prefectul Galaţiului, în alertă. Ce fenomene meteo vizează zona

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Prefectul judeţului Galaţi a anunţat stare de alertă din cauza fenomenelor meteo anunţate. Astfel, forţele de intervenţie sunt pregătite în caz de polei sau ninsori. 

,,Am convocat mai mulți factori decizionali implicați în soluționarea unor situații precum îngreunarea traficului pe dumurile naționale și județene din cauza avertizărilor de vreme rea primite din partea Agenției Naționale de Meteorologie.

Toți cei implicați în gestionarea unor astfel de situații (Secția Județeană de Drumuri Naționale, Inspectoratul Județean de Poliție, responsabili din cadrul Consiliului Județean Galați, Inspectoratul pentru Situații de Urgență) mi-au comunicat că sunt pregătiți să intervină dacă situația o va impune.

Fenomenele meteo ce vizează zona noastră sunt: intensificări ale vântului, care în condițiile în care există deja peliculă de apă pe carosabil pot duce la crearea poleiului dar și precipitații sub formă de ninsoare. Transmitem și pe această cale atenționări conducătorilor auto. Le recomandăm tuturor să fie prudenți și să respecte indicațiile echipajelor de poliție și ale celor care se ocupă de administrarea drumurilor județene pentru a evita orice eventual eveniment neplăcut.

În zona din jurul municipiului Tecuci se va interveni de la ora 00.00, iar pe celelalte sectoare de drum național de la ora 3.30.", a transmis Gabriel Ioan Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi. 

Cum se anunţă prognoza meteo 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 27 decembrie, o informare de vreme rea, dar și o atenționare de ninsori însemnate pentru zona Moldovei.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mai ales sub formă de ninsoare.
Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00.

În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45...50 km/h și de peste 60...70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel