Armand, prima reacție/ Prefectul Capitalei: Nu se impune prelungirea stării de alertă în Sectorul 1

Prefectul Alin Stoica a declarat că nu se impune prelungirea stării de alertă în Sectorul 1.

UPDATE: ”Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare. De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă.” a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe Facebook. 

---- 

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat în urmă cu puţin timp, că nu se impune prelungirea stării de alertă solicitată de către Clotilde Armand pentru Sectorul 1, în contextul crizei gunoiului. 

"Nu se impune prelungirea stării de alertă. În acelaşi timp, am avut şi o discuţie cu Primăria Sectorului 1 şi cu ROMPREST şi urmează ca în două zile să se prezinte împreună un plan care să asigure continuitatea serviciului de salubrizare şi sper că ambele părţi vor fi şi sunt conştiente de importanţa pe care acest lucru o are pentru cetăţenii Sectorului 1 şi vor veni împreună cu această soluţie", a declarat prefectul Capitalei. 

***

Reamintim că primarul Clotilde Armand a convocat Consiliul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, duminică, iar în cadrul ședinței s-a aprobat prelungirea stării de alertă în sector. Hotărârea merge către Prefectura București. 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, duminică. Astfel, s-a aprobat prelungirea stării de alertă pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27.

Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 1 a fost trimisă, duminică, prefectului Municipiului București care urmează să ia o decizie în acest caz.

În 23 iunie s-a declarat stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, pe fondul crizei gunoaielor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că va anunțat decizia sa în cursul zilei de luni, după ce va primi și informările de la DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Mediu, transmite Mediafax.

Semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

În prezent, în Sectorul 1 al Capitalei, se strâng semnături pentru demiterea primarului Clotilde Armand ca urmare a numeroaselor probleme din sector, de la criza gunoaielor, până la acuzele cu privire la fraudarea alegerilor locale.

Pe la mijlocul lunii august, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că membrii şi simpatizanţii partidului au strâns peste 15.000 de semnături pentru declanşarea unui referendum referitor la demiterea primarului Sectorului 1.

Totuși, pentru declanșarea unui referendum e nevoie de aproximativ 52.000 de semnături ai locuitorului Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel