Prefectul Aradului a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după cazul Ioan Crișan

Explozia mașinii de la Arad. Sursă foto: ISU Arad
Explozia mașinii de la Arad. Sursă foto: ISU Arad

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după ce afaceristul Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineața, când mașina sa explodat. 

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după moartea lui Ioan Crișan. Csaba a precizat că a fost vorba de o moarte violentă posibil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acţionată şi de la distanță.

El a decis suplimentarea măsurilor de ordine publică pentru că arădenii ar putea fi îngrijorați de faptul că responsabili de provocarea exploziei sunt în libertate.

'Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică', a declarat prefectul Toth Csaba, duminică.

Csaba: Anchetatorii lucrează la mai multe piste

'Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanşată şi de la distanţă. (...) Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă', a mai spus prefectul Aradului, subliniind că are informațiile din surse publice.

Prefectul crede că posibilul autor al exploziei ar fi avut timp să fugă din România

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a sugerat că posibilul autor al exploziei mașinii în care a murit afaceristul Ioan Crişan ar fi avut suficient timp la dispoziție pentru a fugi din țară. 

'Granița este aproape. Din municipiul Arad, undeva într-o oră se poate ajunge în graniță, dar vă rog să înțelegeți și dumneavoastră că nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente, și granița nu o închide prefectul județului Arad', a adăugat Toth Csaba.

Amintim că afaceristul Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineață, când autoturismul la volanul căruia se afla a explodat în parcarea unui magazin din Arad. SRI a exclus ipoteza unui atentat terorist, dar date fiind informațiile din spațiul public, se conturează cea a unui asasinat la comandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel