Prefectul Alin Stoica: TOȚI ELEVII pot participa fizic, la ore, în școli, începând de miercuri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut, marți după-amiază, mai multe anunțuri importante pentru elevi, în contextul în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

Marți, rata de incidenţă a cazurilor de COVID este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Tot mați, autorităţile au stabilit dacă de miercuri vor fi reluate cursurile faţă în faţă pentru toţi elevii din București.

„Am rămas sub 1 la mie. Toți elevii pot participa fizic, la ore, în școli, începând de mâine (n.r. miercuri, 19 mai). Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din alte motive, școlile pot în mod punctual lua decizia de a rămâne în online dacă vor dori și noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a spus prefectul Alin Stoica. 

Acesta a spus că, pentru copiii care prezintă certificate medicale și în continuare trebuie să rămână acasă, vor trebui asigurate condiții pentru școala online.

Prefectul Capitalei a mai spus că rămâne în vigoare decizia potrivit căreia pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare toată lumea care staționează este obligată să poarte mască, însă aceasta nu se referă la trecători.

De asemenea, Alin Stoica a precizat că, în cazul în care unul dintre elevi este confirmat cu infecția SARS-CoV-2, conducerea școlii va trece clasa respectivă în online, iar dacă se înregistrează astfel de cazuri în mai multe clase Consiliul de Administrație poate lua decizia de a trece toată școala în online, cu avizul DSP.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a precizat că, în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învăţământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel