Predoiu continuă atacul. Cum vede fuziunea PNL-PDL

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Sâmbătă, după ce a avut loc Congresul PNL, Cătălin Predoiu spunea că Iohannis nu are de ce să anunțe el, în numele tuturor, cum se va numi noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL. La o zi după această declarație, Cătălin Predoiu a explicat cum arată fuziunea din perspectiva sa.

VEZI ȘI: Faza zilei la Congresul PNL. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

"Am luat act de declarațiile mai multor lideri PNL în sensul că noul partid se va numi PNL (Johannis, Orban) și că, citez, "membrii PDL se vor simți bine în PNL" (Orban). Respingem categoric tonul de superioritate în dialogul cu PDL. PDL nu este un partid cu care să te joci, nici unul pe care să îl atârni la butonieră. PDL nu este un partid pe care să îl jignești fără consecințe.
Sper ca aceste lucruri să se audă și să se înțeleagă. Se impune o resetare în discuțiile cu PNL, iar aceasta înseamnă ca prietenii din PNL să revină la un limbaj care să reflecte respect față de PDL", este de părere Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, greșeli majore făcute la Congresul PNL

"Cred, de asemenea, că trebuie să reamintesc faptul că noi discutăm de o eventuală FUZIUNE PARITARĂ, ADICĂ ÎN COTE EGALE, NU ABSORBȚIE.(...) Aș vrea să spun clar că, respectând sentimentele și opiniile colegilor liberali, pentru noi pdl-iștii, denumirea PDL este la fel de prestigioasă ca și denumirea PNL. Din acest punct plecăm în discuțiile cu liberalii, nu din altul", a mai adăugat Cătălin Predoiu pe blog.

Cât despre punctul său de vedere privind fuziunea cu PNL, a punctat: "Sunt convins de necesitatea unui partid mai mare și puternic pe partea dreaptă. De aceea am îmbrățișat ideea fuziunii PDL PNL. Dar această fuziune nu trebuie DOAR să creeze un partid mai mare și mai puternic. Fuziunea PDL PNL trebuie să însemne un SALT CALITATIV ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ.
CEI 70% DIN CETĂȚENII CARE NU VOTEAZĂ AȘTEAPTĂ UN ALT FEL DE PARTID ȘI O ALTFEL DE POLITICĂ. ACEASTA ÎNSEAMNĂ PROFESIONALISM, SOLUȚII, TRANSPARENȚĂ, RESPECT, JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ ȘI STAT DE DREPT, O ROMÂNIE EUROATLANTICĂ. În măsura în care fuziunea va potența aceste obiective, va fi un câștig pentru politca românească.
Acestea sunt condițiile în care văd eu fuziunea PDL PNL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel