Predarea educaţiei sexuale, eliminată. Cu ce a fost înlocuită

Decizie în Camera Deputaţilor privind educaţia sexuală în şcoli. 

S-a luat o decizie în Parlament cu privire la predarea educaţiei sexuale în şcoli. Proiectul de eliminare a educaţiei sexuale a fost adoptat de către Camera Deputaţilor. Aceasta  fost înlocuită  cu 'educație sanitară'. Pentru ca elevilor să li se predea educaţia sanitară, părinţii trebuie să îşi dea acordul.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, miercuri, proiectul care prevede predarea Educaţiei sexuale în şcoli. Proiectul a fost votat cu modificările aduse în comisia pentru muncă, astfel încât predarea să se facă doar cu acordul părinţilor. Materia nu se va numi educaţie sexuală, ci sanitară, potrivit unui amendament adoptat, inițiat de liberalii Robert Sighiartău, Florica Cherecheş şi social-democraţii Elena Hărătău, Adrian Solomon, Nicuşor Halici şi Titus Corlăţean.

Biserica Ortodoxă Română a arătat nemulţumiri privind predarea educaţiei sexuale în şcoli. Legea, care a fost aprobată cu 269 devoturi „pentru”, trei ”împotrivă” şi 35 de abţineri, urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel