Preda: Modificarea raportului MCV nu-i schimbă substanța acestuia

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat vineri pentru Agerpres că modificarea adusă raportului MCV pe Justiție pentru România nu schimbă cu nimic esența acestuia, problema fiind în continuare "îngăduința" actualului Executiv față de persoanele cercetate penal.

"Mi se pare că substanţa raportului nu e în niciun fel modificată, după ce s-a corectat cifra trei şi s-a pus doi. Putea să fie şi o singură persoană, puteau să fie şi şapte, problema e aceeaşi: îngăduinţa actualului Guvern faţă de persoanele cercetate penal. Şi în general relaţia foarte slabă pe care o are majoritatea de astăzi cu ceea ce înseamnă statul de drept", spune democrat-liberalul.

Cristian Preda spune că e "șocat" de acțiunea tip "poliție politică" a europarlamentarilor PSD, care au cerut anchetarea europarlamentarului Monica Macovei și a președintelui CSM Oana Hăineală.

"Am văzut că se cere anchetarea colegei mele Macovei (Monica Macovei -n.r.), se cere anchetarea doamnei Hăineală de la CSM (Oana Schmidt Hăineală - n.r.) pur şi simplu pentru că aceste persoane nu au opinia pe care o are PSD. Asta este poliţie politică şi e absolut regretabil că socialiştii europeni tolerează una asemenea punct de vedere din partea socialiştilor români", a declarat Cristian Preda", a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul spune că le va aduce la cunoștință și colegilor din PPE această situație, precum și socialiștilor europeni.

"Este absolut nefiresc ca în 2013, într-o ţară membră a UE, membrii unei delegaţii din România în Parlamentul European să ceară anchetarea celor care au altă opinie. Asta e poliţie politică, o singură calificare, nu e loc de îndoială aici. Cred că trebuie să revenim la un comportament civilizat care acceptă diversitatea opiniilor", a adăugat europarlamentarul PDL.

Textul raportului MCV publicat miercuri de Comisia Europeană a suferit o modificare, formula “dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie” fiind înlocuită cu “în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel