Admitere liceu 2019. Ministerul Educaţiei, anunţ oficial

Conform situaţiei centralizatoare, la data prezentă, toate inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti au publicat pe site-urile proprii broşura privind oferta de admitere în învăţământul liceal, prin urmare toate unităţile de învăţământ sunt în posesia informaţiilor cu privire la reţeaua şcolară.

Inspectoratele şcolare au tipărit şi distribuit broşurile şi în format letric, astfel încât până la finalul acestei săptămâni toate materialele informative vor ajunge în toate unităţile de învăţământ, cu excepţia celor din judeţele Argeş, Braşov şi Iaşi, în care distribuirea broşurilor se va finaliza la începutul săptămânii viitoare.

Elaborarea, tipărirea, publicarea şi difuzarea broşurilor de admitere în învăţământul liceal sunt în responsabilitatea inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

În baza prevederilor art. 2 alin. (1) din OMEN nr. 4829/2018 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019-2020, cu modificările/completările ulterioare, "admiterea absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019-2020 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012.

În context, precizăm că nu au fost aduse modificări metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat. Totodată, reamintim că informaţiile referitoare la ultima medie de admitere în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2018-2019, precum şi alte date de interes general (numele liceului, specializarea, limba de predare, forma de învăţământ, profilul, filiera, ultima medie de admitere din anul anterior etc.) se regăsesc şi pe site-ul: http://admitere.edu.ro/2018/repartizare/

Când se face completarea opţiunilor



Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de către diriginţii claselor a VIII-a, are loc după afişarea rezultatelor Evaluării Naţionale, probele examenului de Evaluare urmând a se desfăşura în perioada 18 - 21 iunie 2019.

După afişarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenţii clasei a VIII-a îşi pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opţiunile şi se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel