Precizările Jandarmeriei după solicitările presei - Ultimă Oră!

Jandarmeria Capitalei precizează că nu are în atribuţii să facă estimări publice privind numărul de participanţi la o manifestaţie. Reacția a venit având în contextul solicitărilor mass-media în legătură cu estimarea numărului de persoane prezente la manifestaţiile care se desfăşoară în Bucureşti.

'În conformitate cu legea nr. 550/ 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, instituţia nu are în atribuţii să facă estimări publice privitoare la numărul de persoane care participă la o manifestaţie publică. Jandarmeria Română face estimări doar în interes operativ pentru a realiza dispozitive de ordine publică adaptate la o situaţie concretă. Conform Legii 60/ 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, estimarea numărului de participanţi revine ca obligaţie legală organizatorului declarat', precizează Jandarmeria, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Jandarmeria asigură măsurile de ordine publică tuturor cetăţenilor care manifestă în mod paşnic şi într-un cadru constituţional, garantând în mod echidistant protecţia participanţilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel