Precizare CHEIE despre majorarea pensiilor cu 40%. Ce se poate întâmpla în Parlament

Trebuie ţinut seama de un aspect neluat în calcul cu privire la legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Şi anume de faptul că, acum, coaliţia PNL - USR PLUS şi UDMR are susţinere parlamentară, iar o majoritate în Parlament poate modifica legea. Legea se duce la preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele o retrimite Parlamentului pentru a fi reanalizată şi, dacă au majoritate, se schimbă legea.

CCR a luat o decizie privind sesizarea Guvernului cu privire la majorarea punctului de pensie cu 40%. Miercuri, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituțional, au declarat pentru Agerpres surse din CCR. 

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 - rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 şi Legea pentru aprobarea OUG 136/2020 - rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

"Distorsionarea construcţiei bugetare, prin introducerea de cheltuieli fără bază reală în nivelul veniturilor, are ca finalitate degradarea economică, cu impact negativ în nivelul de trai al tuturor cetăţenilor, inclusiv al prezumtivilor beneficiari ai acestor cheltuieli. Totodată, gestionarea contextului economic actual necesită o raportare realistă la situaţia economică internaţională provocată de pandemie şi maximă precauţie în menţinerea echilibrelor bugetare în beneficiul tuturor cetăţenilor", arăta Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel