Prețuri chirie București, Cluj, Timișoara. Zonele cu cele mai mari și mici prețuri - STUDIU

Prima Casa 2018
Prima Casa 2018

Lipscani este zona cu cele mai mari preţuri pentru închirierea unei garsoniere, în Capitală, suma medie solicitată pentru o asemenea proprietatea fiind de 450 euro pe lună, se arată într-un studiu al imobiliare.ro.

"Pe locul al doilea în clasament se situează Splaiul Unirii şi Aviaţiei, unde pretenţiile proprietarilor ajung la 425 şi, respectiv, 400 de euro pe lună. La polul opus, cele mai ieftine locuinţe monocamerale pot fi găsite în zonele Ferentari, Fundeni şi Baicului, unde un client ar trebui să scoată din buzunar 140, 143 şi, respectiv, 153 de euro pe lună", se arată în document. 


Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai scumpe proprietăţi sunt disponibile spre închiriere în zonele Amzei (650 de euro pe lună), Primăverii (566 de euro pe lună) şi Herăstrău (540 de euro pe lună). Pe de altă parte, cele mai ieftine unităţi locative bicamerale pot fi găsite în Balta Albă (190 de euro pe lună), Andronache (203 euro pe lună) şi Alexandriei (208 euro pe lună). 


"În ceea ce priveşte apartamentele cu trei camere, cele mai mari preţuri sunt practicate în zonele Nordului (unde valoarea medie de listare ajunge la 950 euro pe lună), Piaţa Victoriei (800 euro pe lună) şi Primăverii (750 de euro pe lună). Cele mai accesibile locuinţe de acest tip pot fi închiriate în zonele Piaţa Reşiţa (264 de euro pe lună), Pache Protopopescu (275 euro pe lună), dar şi Rahova (279 de euro pe lună)", conform sursei citate. 

Chiriile în Cluj 


În Cluj Napoca , preţul mediu solicitat pentru o garsonieră din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe lună - nivel similar cu cel de pe Lipscani, în Bucureşti. 

"Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuinţe se află zona calea Turzii (260 de euro pe lună), urmată de cartierul Andrei Mureşanu (255 de euro pe lună). Cele mai accesibile preţuri pot fi găsite însă în zonele Dâmbul Rotund (108 euro pe lună), Baciu (138 de euro pe lună) şi Grigorescu (149 de euro pe lună). Pentru potenţialii chiriaşi, zonele cu cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt Borhanci (600 de euro pe lună) şi Bulgaria (500 de euro pe lună). Cele mai accesibile preţuri pot fi găsite însă în Aurel Vlaicu (225 de euro pe lună) şi Dâmbul Rotund (235 de euro pe lună)", informează Imobiliare.ro. 

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai mari preţuri sunt solicitate de către proprietarii din zona Horea, pretenţiile acestora ridicându-se la 1.000 de euro pe lună. Pe locul al doilea se situează proprietăţile din zona Europa, ce ajung la 600 de euro pe lună, urmate de cele din cartierul Bună Ziua (530 de euro pe lună). Pe lângă Floreşti (262 de euro pe lună), localitate ce s-a dezvoltat ca un adevărat cartier al Clujului, cele mai mici preţuri pentru trei camere pot fi găsite în zonele Andrei Mureşanu (282 de euro pe lună) şi Gară (300 de euro pe lună). 

Timișoara

"Comparativ cu oraşul de pe Someş, pretenţiile proprietarilor din Timişoara sunt vizibil mai temperate. Astfel, cele mai scumpe garsoniere sunt cele din Bogdăneştilor (294 de euro pe lună), Bălcescu (223 de euro pe lună) şi Take Ionescu (220 de euro pe lună); cele mai accesibile zone sunt însă Ghirodei (88 de euro pe lună), Plopi (110 euro pe lună) şi Elisabetin (130 de euro pe lună). Pentru apartamentele cu două camere, cele mai mari preţuri sunt solicitate în zonele Piaţa Victoriei (470 de euro pe lună), Piaţa Unirii (450 de euro pe lună) şi Medicină (400 de euro pe lună), iar cele mai mici în Brâncoveanu (159 de euro pe lună), Ronat (175 de euro pe lună) şi Iosefin (195 de euro pe lună)", menţionează sursa citată. 

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai scumpe proprietăţi pot fi găsite în zonele Piaţa Victoriei (500 de euro pe lună), Take Ionescu (486 de euro pe lună) şi Dorobanţi (480 de euro pe lună), iar cele mai ieftine în Şagului (247 de euro pe lună), UMT (250 de euro pe lună) şi Dacia (262 de euro pe lună), potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel