Președintele Ucrainei primit de Mike Pence

Vicepreședintele american, Mike Pence, urmează să îl primească marți la Washington pe președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a anunțat luni Casa Albă, păstrând tăcerea în privința unei întâlniri cu Donald Trump, scrie AFP.

"Dacă vom avea informații noi cu privire la programul președintelui, le vom face cunoscute", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Sean Spicer, precizând că singura întrevedere stabilită până în prezent este cu vicepreședintele Mike Pence.

O vizită a președintelui ucrainean în capitala Statelor Unite fără o discuție privată cu omologul său american ar putea fi interpretată ca un pas înapoi diplomatic de către Kiev și, invers, ca un semn promițător de către Moscova, relatează Agerpres. 

Din 2014, Ucraina este pradă unui conflict armat între separatiștii proruși din estul țării și trupele guvernamentale care a făcut peste 10.000 de morți.

Statele Unite și aliații lor europeni, care au impus sancțiuni Rusiei, se pronunță pentru aplicarea acordului de pace de la Minsk, încheiat în 2015 și menit să instaureze încetarea focului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel