Președintele RADET a demisionat

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Gabriel Dumitraşcu, a anunţat, joi, 28 iulie 2016, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia din funcţia deţinută în cadrul regiei autonome. 

Alături de el au anunţat deciziile şi ceilalţi membrii ai consiliului, precum şi Directorul general, Valentin Viţalariu.

„Luaţi demisiile noastre ca pe un semnal, dacă vreţi. Este anunţul de „cod roşu” pentru termoficarea Bucureştiului. Iar acest „cod roşu” poate să apară oricând dacă sistemul va fi supus aceloraşi presiuni venite de la grupurile de interese legitime sau ilegitime. (...) Este ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei în care se află RADET”, a declarat Preşedintele CA, Gabriel Dumitraşcu.

Preşedintele CA RADET a explicat că printre motivele care au dus la luarea acestei decizii se află blocajul de comunicare şi de soluţionare a problemelor între RADET, pe de o parte şi Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe de altă parte, problema fiind în aparatul de lucru al Primăriei Municipiului Bucureşti, dar şi cererea expresă a viceprimarului Aurelian Bădulescu din perioada când acesta a asigurat interimatul funcţiei de primar general.

Vreau să atrag atenţia Primarului General că fraternizarea Directorului General ELCEN cu interesele Primăriei Municipiului Bucureşti nu o privesc ca pe un demers constructiv. Am motive suficiente să spun că de fapt este “un cântec de sirenă ademenitor”, dar care tinde să se transforme în foarte scurt timp într-un “cântec de lebădă” pentru termoficarea Bucureştiului”, a arătat Gabriel Dumitraşcu.

Directorul general Valentin Viţalariu a anunţat intenţia de a demisiona şi va depune zilele următoare cererea, având o perioadă de 30 de zile pentru asigurarea activităţii executive a regiei autonome. De asemenea va rămâne la dispoziţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti până în data de 1 septembrie 2016 pentru a permiţe CGMB numirea unui nou Consiliului de Administraţie pentru RADET.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel