Pe cine l-ar numi Iohannis premier, dintre Băsescu și Ponta

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a vorbit, vineri, despre unificarea Dreptei și a fost întrebat dacă i-ar numi în funcția de premier pe Traian Băsescu sau pe Victor Ponta, în situația în care ar ajunge la Palatul Cotroceni.

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în cazul în care el va fi ales preşedinte al României, actualul şef al statutului, Traian Băsescu, nu poate fi numit premier şi, totodată, a subliniat că negocierile pentru unificarea dreptei politice exclud Partidul Mişcarea Populară.

"Nu poate fi numit premier (Traian Băsescu – n.r.), din simplul motiv că nu e inclus în viziunea mea şi în opţiunea mea. Am fost întrebat dacă PMP va intra în dreapta unită. Spre surprinderea unora am spus că nu, noi nu negociem cu PMP. Trebuie să avem curajul să construim un proiect politic pentru România, fără a ne referi la Traian Băsescu. E clar că Traian Băsescu a fost figura politică cea mai importantă în ultimii zece ani. Acea epocă s-a terminat. Noi nu facem unificarea dreptei pentru Băsescu, noi facem unificarea dreptei fără Băsescu", a spus Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Întrebat dacă va lua în calcul numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier, edilul Sibiului a transmis că nu îl preocupă această problemă.

"Nu mă preocupă. Viziunea mea e pentru ţară, pentru România. Dacă vom avea un candidat care să vină să spună «eu reprezint stânga», vom vedea şi acea viziune, apoi ne vom pronunţa", a adăugat liderul interimar liberal.

Vezi și: Gafă sau lovitură devastatoare a lui Traian Băsescu pentru Dreapta politică?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel