Gafă sau lovitură devastatoare a lui Traian Băsescu pentru Dreapta politică?

Demisia de onoare a lui Traian Băsescu, cerută de liderii politici, a dus la un răspuns devastator pentru Dreapta politică din partea Președinției. Este o strategie a lui Traian Băsescu sau o gafă a purtătorului de cuvânt? Anunțul postat de acesta poate avea urmări extrem de grave asupra prezidențiabilului PNL-PDL, Klaus Iohannis.

Politicienii, de la Victor Ponta la Crin Antonescu sau Mircea Geoană, au cerut DEMISIA de onoare a președintelui Traian Băsescu, în urma înregistrărilor incontestabile în care apar membrii din familia lui Bercea Mondial și Mircea Băsescu, fratele președintelui. Mircea Băsescu a fost reținut preventiv, în urma difuzării înregistrărilor. 

Victor Ponta îi cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Ce spune despre SUSPENDARE

Strategia lui Traian Băsescu pare însă a fi păstrarea cu orice preț a Puterii, până la finalul mandatului. Ba poate chiar se gândește să profite politic în urma arestării fratelui său, susținând că e dovada reformei Justiției din mandatele sale.

Cu o susținere de 6% pentru partidul al cărui fondator este, PMP, Traian Băsescu nu mai poate face planuri politice. În alianța PDL-PNL, potrivit lui Vasile Blaga și Vlad Moisescu, PMP, Băsescu sau Udrea nu vor fi primiți, chiar dacă se va accepta primirea parlamentarilor PMP, după demisia din partid. Sub nicio formă nu este luată în considerare o alianță între partidele mari și PMP. 

Victor Ponta a subliniat, la RTV, că Traian Băsescu nu mai poate realiza nimic la final de mandat, nu mai există obiective pe care să le îndeplinească în ultimele 6 luni. În schimb, scandalul uriaș generat de afacerea Bercea Mondialul vulnerabilizează România pe plan extern. Ponta a declarat că este dispus să treacă peste neînțelegerile cu adversarii politici, pentru a găsi o soluție la problema generată de Traian Băsescu, luând în calcul inclusiv o suspendare, dar nu poate depăși cadrul constituțional. Mai mult, a dat exemplul președintelui Germaniei, care a demisionat pentru un decont de hotel, iar ulterior a fost achitat de justiție.

Astfel, Traian Băsescu a fost obligat să justifice de ce se agață de Putere și nu urmează exemplul democrațiilor consolidate. Soluția găsită este devastatoare pentru partidele de Dreapta.

Traian Băsescu vrea să ”ajute” PNL-PDL cum a ajutat PMP

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Președinției, a găsit să motiveze politic refuzul de a demisiona al președintelui. Noua misiune a lui Traian Băsescu este, potrivit unui comunicat al Președinției, să ajute candidatul Dreptei să câștige alegerile prezidențiale.

DEMISIA lui Traian Băsescu ar "crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, "cel care, din înalta poziţie publică în care se afla, i-a apărat public fără nicio ezitare pe toţi colegii de partid care au fost chemaţi în faţa justiţiei", a spus Bogdan Oprea. 

CTP, atac la Bogdan Oprea: Vorbește pentru maimuțe antropoide

Ulterior, fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu traduce declarația lui Bogdan Oprea: "Dacă Traian Băsescu demisionează azi, în iulie avem alegeri prezidențiale. Până atunci Iohannis, candidatul minune, abia are timp să-și mai populeze vocabularul cu încă 150 de cuvinte. Adică îl bate Ponta de o să vorbească singur. ". 

Traian Băsescu se agață de scaunul de la Cotroceni făcând exact ce liderii Dreptei încercau să evite: asocierea cu PNL-PDL . Influența acestei poziții este catastrofală pentru Klaus Iohannis, îl trage în jos, și acreditează teza că Traian Băsescu este cel care a rupt USL, lansată de PSD.

Este această declarație a lui Bogdan Oprea o gafă sau ultima lovitură pe care Traian Băsescu o va da partidelor care l-au susținut să ajungă la Putere și, în cazul PDL, să scape de referendum? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel