Președintele ICCJ, Livia Stanciu, revoltată: E inacceptabil

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a transmis, joi, că este "inacceptabil" ca într-un stat de drept, în cadrul mai multor emisiuni TV, să fie denigrat procurorul-şef al DNA şi preşedintele Instanţei Supreme. Ea a făcut aceste afirmații în momentul în care a vorbit despre declarațiile susținute din dubă de Bercea Mondial.

Vezi și: Livia Stanciu reacționează după acuzele lui Bercea Mondial

Livia Stanciu a reclamat faptul că imaginile cu Bercea Mondial afirmând că sume de bani ar fi ajuns la ea şi la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au fost reluate insistent în emisiuni TV.

"Sper că nu se vor prevala colegii dumneavoastră de dreptul de informare. Din punctul meu de vedere, nu s-a prezentat cu bună-credinţă acea informaţie de interes public, dreptul publicului de a fi informat a fost încălcat, depăşindu-se cadrul deontologic al profesiei de jurnalist, care impunea obligaţia să nu se producă măcar un potenţial, prin prezentarea repetată a acelor imagini, de afectare a imaginii şi prestigiului sistemului judiciar", a declarat Livia Stanciu, potrivit Mediafax, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele ICCJ a adăugat că îşi îndeamnă toţi colegii să acţioneze în instanţă persoane care aduc atingere vieţii private a magistraţilor.

Citește și: ÎNREGISTRĂRI Mircea Băsescu: Reacția CSM după acuzațiile aduse Liviei Stanciu și Laurei Codruța Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel