Președintele CE, dezlănțuit la adresa Marii Britanii și a Ungariei

juncker
juncker

"Uniunea Europeană trebuie să fie 'încăpătânată' în fața cererilor Marii Britanii cu privire la condițiile de ieșire din blocul comunitar", susține Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Euoprene.

De asemenea, Juncker a criticat și Ungaria, în urma referendumului recent privind cotele de migranți, scrie euroactiv.com.

"Nu poți avea un picior înăuntru și unul afară", susține Juncker într-o conferință la Paris, avertizând că Marea Britanie riscă să "calce în picioare tot ce a construit în peste șase decenii de integrare europeană".

Ținta remarcilor lui a fost Prim-Ministrul Theresa May, care a declarat miercuri că dorește o înțelegere care oferă Marii Britanii "libertatea maximă" de a opera pe piața unică a Europei, menținând în același timp controlul asupra imigrației.

Președintele CE a criticat, de asemnea, politica anti-migranți a Ungariei și a acuzat țara că respinge valorile europene.

Dacă statele membre ale blocului comunitar refuză să urmeze planul UE pentru migranți, ar fi "începutul sfârșitului", a avertizat acesta.

Comentariile vin la câteva zile după ce Viktor Orban a propus schimbarea constituției care să interzică pe scară largă a migranților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel