Președintele CCR, în cazul Ciorbea: Care e interesul direct

Roxana Neagu / 12 ian 2017 / 15:00 Salveaza PDF Comentarii

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat că sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Legea 90/2001 va fi discutată după finalizarea raportului de către judecătorul-raportor şi primirea punctelor de vedere solicitate Guvernului şi celor două Camere ale Parlamentului. 

”În momentul în care va apărea raportul, atunci vom stabili termenul de judecată. Până atunci, am solicitat puncte de vedere de la cele două Camere ale Parlamentului şi de la Guvern. (...) După ce judecătorul-raportor va redacta, după aceea vă putem spune care este termenul de judecată. E o speţă foarte complicată, pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară. Nu că ar fi foarte complicat conţinutul ei. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni, unele dintre ele răsfrângându-se şi asupra unora dintre judecători. Inclusiv a mea, că am vina că aş fi semnat acea lege, care lege a făcut parte din vreo mie de legi pe care le-am semnat, obligat fiind ca preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.) să semnez proiectele de legi care au fost adoptate”, a afirmat Dorneanu.

”El a sesizat Curtea şi nu e rostul meu şi nici al instituţiei Curţii Constituţionale de a aprecia dacă trebuia sau nu trebuia să ne sesizeze, dacă a făcut bine sau nu a făcut bine”, a spus Valer Dorneanu.

Proteste anti-Ciorbea. Care e interesul direct

Cu privire la cei care au ieșit în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea, Valer Dorneanu a afirmat: ”M-aş întreba şi eu care e interesul direct al acelor oameni. Sigur că problema de principiu a respectării regulilor constituţionale, morale este o chestiune pe care poate să o invoce orice cetăţean. Nu pot să-i judec pe cei care ies în stradă, care au deja scrise formulele de protest respective. E dreptul lor, dar, în orice caz, eu nu pot să critic Avocatul Poporului pentru că ne-a sesizat”. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27