Președintele Braziliei, scenariu la indigou după suspendarea lui Băsescu

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Președintele acuză Parlamentul că încearcă o lovitură de stat, după ce a Camera Deputaților a decis suspendarea. Opoziția a chemat oamenii în stradă. Vă pare cunoscut scenariul?

Dilma Rousseff, președintele Braziliei, refuză să părăsească Puterea, în ciuda înfrângeri devastatoare în Parlament. Majoritatea deputaților îi cer să plece, în urma unui scandal de corupție și propune vicepreședintelui, Michel Temer, să asigure interimatul. Votul final se va da în Senat.

Rouseff a declarat că va lupta în continuare: nu se poate vorbi de începutul sfârșitului, ci de începutul luptei, a spus Rouseff. Mandatul mi-a fost încredințat de 54 de milioane de alegători, este o luptă pentru ei și democrație.

În ciuda declarațiilor puternice ale președintelui, peste 60% dintre alegători sunt de acord cu demiterea, iar partidul aflat la guvernare, care a declanșat operațiunile de demitere, se pregătește să câștige și președinția, după 13 ani.

Partidul prezidențial, de centru-stânga, a cerut susținătorilor dedicați democrației să respingă tentativa de lovitură de stat. Căderea lui Rouseff în sondaje s-a produs pe fondul crizei economice, a certurilor politice interminabile și a unui scandal de corupție, legat de firma petrolieră de stat Petrobras.

Vicepreședintele care ar putea să-i ia locul lui Rouseff a promis reforme economice, dar acestea presupun mai multă austeritate, de nedorit în perspectiva alegerilor. Sistemul bancar brazilian este extrem de fragil, fiind afectat de instabilitatea politică și căderea economiei.

De remarcat că mai există o asemănare între Dilma Roussef și Traian Băsescu: și președintele Braziliei plângea în momentele emoționale din timpul campaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel