Președintele Academiei demontează propaganda din ultimii 20 de ani: OMG sunt sigure și reprezintă singura soluție

Primul savant român a decis să spună adevărul. Profesorul Irinel Popescu a explicat că organismele modificate genetic reprezintă singura soluție pentru hrănirea întregii populații la nivel mondial.

"Discutăm în ce măsură organismele modificate genetic pot fi considerate sigure pentru sănătatea populaţiei, în ce măsură acest lucru are efecte negative asupra sănătăţii umane. Totodată, animalele pot transmite zoonoze (infecţii cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci - n.r.), care au creat destule epidemii cu un număr mare de morţi şi care au fost foarte greu de controlat. La noi, de exemplu, gripa aviară. Este nevoie de ghiduri mai precise, mai consistente, şi de implicare mai mare atunci când studiem împreună sănătatea omului şi a animalelor", a spus Popescu, scrie Mediafax.

VEZI ȘI: DEZASTRU în sănătate. Expert în medicină: "Bucureștiul este INFECTAT"


Potrivit preşedintelui Academiei de Ştiinţe Medicale din România, organismele modificate genetic reprezintă singura soluţie pentru a hrăni o planetă cu şapte miliarde de oameni. "Dar toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp", a conchis el, cu referire la riscurile organismelor modificate genetic pentru consumul uman.

Beneficiile produselor modificate genetic

În 20 de ani de utlizare, nu a fost depistat niciun caz de afectare la om sau animale. Nu există studii relevante care să conteste siguranța produselor. În plus, culturile OMG sunt mai ecologice (folosesc mai puține substanțe chimice și lucrări care se fac cu vehicule poluante), au o productivitate mai mare, ceea ce înseamnă că nu mai e nevoie de defrișări pentru a hrăni o populație în continuă creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel