PREȘEDINTE CRIMEEA. SERGHEI AKSIONOV, liderul separatist

Toţi cei 75 de deputaţi au votat în favoarea lui Aksionov, potrivit unui comunicat al Parlamentului local. Candidatura altor două persoane a fost, de asemenea, propusă spre examinare de preşedintele Vladimir Putin, în conformitate cu legislaţia rusă.

Serghei Aksionov, care a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie cu privire la anexarea Crimeei la Rusia, a ocupat până acum funcţia de preşedinte interimar al republicii Crimeea, la solicitarea lui Vladimir Putin. Serghei Aksionov se află pe lista persoanelor vizate de sancţiunile americane şi europene.

La jumătatea lunii septembrie, în Crimeea au avut loc alegeri regionale, care au fost câştigate, fără nicio surpriză, de partidul aflat la guvernare în Rusia. Astfel, partidul Kremlinului, Rusia Unită, a obţinut 70 de mandate dintre cele 75 ale Parlamentului regional din Crimeea, cu o participare la vot de 53,61%, potrivit datelor oficiale.

Citește și: George Friedman: România, singura ancoră de stabilitate din vestul Mării Negre 

Partidul naţionalist Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), al lui Vladimir Jirinovski, singurul care a depăşit pragul de 5% după Rusia Unită, a obţinut cinci mandate în Legislativul din peninsula Crimeea.

Ucraina a calificat drept ilegale primele alegeri organizate în Crimeea, după anexarea peninsulei la Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel