Președinta Braziliei, aproape de un verdict catastrofal

Guvernul Braziliei a făcut recurs la anularea procedurii din Parlament cu privire la destituirea președintei Dilma Rousseff, dar a fost respins de Curtea Supremă. 

Duminică are loc votul crucial al deputaților care pare să se îndrepte spre un verdict defavorabil al președintei statului. După opt ore de deliberări, șapte din cei zece judecători ai Curții Supreme au respins recursul înaintat joi de apărătorul șefei statului, care solicita anularea procedurii. 

Opoziţia va trebui să strângă două treimi din voturi în camera inferioară, adică 342 din 513, pentru ca procedura de destituire a preşedintei să meargă spre aprobare în Senat. În caz contrar, procedura va fi închisă automat, iar Dilma Rousseff îşi va păstra mandatul. Dacă însă deputaţii vor vota pentru destituire, situaţia va deveni extrem de critică pentru Dilma Rousseff, pentru că, la votul din Senat, ce ar avea loc în luna mai, ar fi suficientă o majoritate simplă pentru punerea sa sub acuzare. Preşedinta ar fi astfel îndepărtată de la putere pe o perioadă maximă de 180 de zile, în aşteptarea unui verdict final, potrivit Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel