Președinția, reacție după acuzațiile lui Pop. "Uluitor!", spune Antonescu

Băsescu Antonescu
Băsescu Antonescu

Întrebată dacă președintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu liberalul Crin Antonescu pentru a discuta despre dosarul șefului CJ Cluj, Administrația Prezidențială a răspuns că această solicitare nu este de interes public. Crin Antonescu a calificat răspunsul Președinției drept "grav" și "uluitoar".

Ca urmare a acuzațiilor lansate în spațiul public de senatorul PSD Liviu Pop, România Tv a trimis o solicitare președinției în care a formulat două întrebări: dacă Traian Băsescu s-a întâlnit cu Crin Antonescu pentru a vorbi despre dosarul mitei de la CJ Cluj și dacă șeful statului a discutat cu liderul liberal despre retragerea din cursa prezidențială a acestuia din urmă.

"Ca urmare a solicitării dvs din data de 16 iunie, vă transmitem că aceasta nu face obiectul legii privind accesul la informații de interes public", a fost răspunsul Președiniei, prezentat, miercuri seară, la România Tv, de jurnalistul Victor Ciutacu.

Într-o intervenție telefonică, Crin Antonescu s-a arătat uimit de răspunsul Președinției și a solicitat acestei instituții "să răspundă cum se cuvine acestor grave și mincinoase acuzații".

"Este un răspuns stupefiant, incredibil, l-aș califica. Îmi vine să pun la îndoială autenticitatea unui asemenea răspuns. Eu n-am de spus decât două lucruri: niciodată, sub nicio formă și sub niciun chip nu am avut vreo discuție de acest fel în viața mea cu Traian Băsescu, n-am nicio legătură cu dosarul de la Cluj (...) și doi, mi se pare uluitor răspunsul Administrației Prezidențiale. Cred că este semnul unei derute, acolo, în Administrația Prezidențială, pentru că așa cum eu am reacționat imediat fiind evident deranjat de aceste calomnii ce presupuneau negocieri politice ce n-au avut loc și, mai grav, interesul meu în acest dosar, care urma să fie instrumentat de Parchet, aceste calomnii ale d-lui Pop presupun lucruri și mai grave, anume șantaj și amestec în Justiție," a spus Crin Antonescu.

Senatorul PSD Liviu Pop acuză o întâlnire secretă între Crin Antonescu și Traian Băsescu, care s-ar fi desfășurat la data de 10 februarie. În cadrul întrevederii, Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă din lupta prezidențială, șantajându-l cu informații compromițătoare din dosarul Uioreanu, susține fostul ministru USL Pop.

Antonescu l-a sunat pe Ponta, prima dată după ruperea USL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel