PRĂPĂD în Constanța după ploile căzute în ultimele ore

Ploile care au căzut în ultimele 12 ore au făcut prăpăd în Constanța.

Mai multe locuinţe au fost inundate şi aproape zece kilometri de drumuri au fost afectaţi de precipitaţiile cu caracter torenţial care au căzut în ultimele 12 ore în judeţul Constanţa, în unele zone cantităţile de apă înregistrate depăşind 90 litri/mp, scrie Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, cele mai afectate zone din judeţ au fost comunele Ion Corvin (sat Brebeni), unde cantităţile de apă înregistrate au fost de 92 l/mp, Adamclisi - 80,2 l/mp, Deleni - 60 l/mp, Albeşti - 64 l/mp şi municipiul Mangalia, cu 31 l/mp.

De asemenea, vântul a suflat cu intensificări temporare, atingând în rafală şi 94 Km/h.

În urma precipitaţilor torenţiale,zece case au fost inundate în satul Zorile, din comuna Adamclisi, trei case în Mangalia şi câte una în comuna Limanu, satul Şipote din comuna Deleni şi satul Vârtop din comuna Albeşti. Totodată, o gospodărie din Limanu a fost inundată şi 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundaţii. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri afectaţi în localităţile Adamclisi, Abrud, Urluia şi Zorile, scrie sursa citată.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitaţii, în intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 15.00 pentru judeţul Constanţa, care se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 35 - 50 l/mp.

VEZI ȘI: Ponta și mesajul: Fă, Viorele, în caz de inundaţii, oamenii sunt pregătiţi 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel