Prăjitura Furtună în deşert, reţeta pe care o vei adora

Loredana Brumă / 27 oct 2019 / 20:29 Salveaza PDF Comentarii

Prăjitura "Furtună în deşert" este o reţetă care cu siguranţă va fi pe placul tuturor. Este uşor de preparat şi nu necesită foarte mult timp. 

Ingrediente Blatul 1

 

6 ouă

8 linguri de zahăr

6 linguri apa

3 linguri cacao 

9 linguri de făina

Un praf de copt

Mod de preparare

 

Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se amestecă. Se adaugă făina cu praful de copt şi se amestecă bine. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, apoi se pune aluatul şi se bagă la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.  

Citeşte şi Conopidă murată, reţetă simplă pentru iarnă. Secretul bunicii

 

Ingrediente Blatul 2

 

6 albușuri

10 linguri de zahăr

3 linguri făină

300 grame nucă prăjită și tăiată

Mod de preparare

 

Se bat albușurile, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute.

Ingrediente cremă

 

6 gălbenuşuri

250 de grame de zahăr pudră

2 pachete de unt

o esenţă de rom

Mod de preparare

 

Gălbenuşurile cu zahărul se pun pe foc la bain marie şi amestecăm până când se topeşte zahărul. Apoi, se lasă să se răcească, după care se amestecă cu două pachete de unt. Amestecaţi bine până când nu se mai simte zahărul. 

Tăiem blatul 1 în două bucăţi și se umple cu crema obținută. Blatul 2 se aşează între cele două bucăţi de la Blatul 1. Deasupra se pune ciocolată de menaj topită la bain - marin cu puțin ulei. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24