Conopidă murată, reţetă simplă pentru iarnă. Secretul bunicii

Loredana Brumă / 27 oct 2019 / 17:23 Salveaza PDF Comentarii

Conopida murată în saramură este delicioasă. Toată lumea o adoră. Vă prezentăm cea mai simplă reţetă a bunicii. 

Ingrediente

 

Un kilogram de conopidă

1 kilogram de morcov

Boabe de piper

Frunze de ţelină

1 pahar cu oţet

5 litri de apă

5 linguri de sare

Mărar uscat

Usturoi

Citeşte şi Ciorbă de pasăre. Cea mai bună reţetă. Chiar şi cei mofturoşi o vor adora

 

Mod de preparare

 

Desfaceţi conopida bucheţele, spălaţi-le bine. Morcovul trebuie şi el spălat şi curăţat

Între timp, faceţi saramura. Se pune într-o cratiţă apa, sare şi o cană de oţet şi se dă în clocot.

Aşezaţi bucheţelele de conopidă în borcane, adăugaţi morcovul, frunzele de ţelină, mărarul şi usturoiul. Nu uitaţi să puneţi şi boabele de piper, după care turnaţi saramura preparată anterior. Se leagă borcanele bine şi gata, asta este tot. La iarnă veţi mânca cea mai delicioasă conopidă murată în saramură.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27