Prahova: Călin Boeru, directorul Maternității Ploiești, decizie radicală după un scandal recent

Managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de management cu acordul ambelor părți. Cererea medicului survine la puțin timp după ce Ministerul Sănătății și Departamentul pentru situații de urgență din cadrul MAI au demarat o anchetă în cazul femeii care fusese consultată la Maternitatea Ploiești, dar a născut într-un taxi în drum spre București, copilul fiind declarat mort.

 

"Domnul manager a depus la Consiliul Județean o solicitare de încetare a contractului de management cu acordul ambelor părți. Azi am intrat în posesia ei, a transmis-o prin fax de vineri sau sâmbătă", a declarat, pentru Agerpres, administratorul public al județului Prahova, Fabioara Ionescu.

Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești se află în administrarea Consiliului Județean Prahova.

Solicitarea managerului va fi luată în discuție, marți, în ședința Consiliului de Administrației al spitalului, când, totodată, se va analiza și concluziile raportului întocmit în urma controlului efectuat în acest caz.

Medicul Călin Boeru este manager al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești din anul 2006. El avea un contract de management valabil până în anul 2017, acesta fiind reînnoit în cursul acestui an, în urma unui concurs.

Scandal recent la Maternitatea Ploiești

Legat de această unitate spitalicească, recent au apărut informații cu privire la un incident petrecut luna trecută, cazul fiind preluat şi dezbătut de televiziunile de ştiri.

În 15 octombrie, o gravidă a născut într-un taxi, în drum spre Bucureşti, un bebeluş mort, după ce fusese consultată la Maternitatea Ploiești. 

Femeia le-a spus ziariștilor că o asistentă din maternitatea de la Ploiești i-a chemat taxiul explicându-i-se de către angajații spitalului că pregătirea unei săli în care să nască ar dura mai mult decât drumul ei până la Maternitatea Polizu din București și primind asigurări că, deși avea membranele rupte, nu va naște mai devreme de trei ore.

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru situații de urgență din cadrul MAI au demarat o anchetă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel