Prahova: Acţiune a Poliţiei pe linia deţinerii, portului şi folosirii armelor

Poliţiştii au întocmit cinci dosare penale în urma unei acţiuni ce a vizat deţinerea, portul şi folosirea armelor, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova remisă, joi, AGERPRES.

'Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o amplă acţiune pe raza judeţului Prahova, pentru identificarea armelor deţinute ilegal, precum şi pentru verificarea legalităţii modului de deţinere, port şi folosire a armelor de către deţinătorii legali. În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 20 de deţinători legali de arme, în municipiul Ploieşti, oraşele Buşteni şi Mizil, precum şi în comunele Valea Călugărească şi Albeşti-Paleologu', au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

În urma acţiunii ce a avut loc miercuri au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la păstrarea armelor şi muniţiilor la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă, două dintre aceste sancţiuni fiind însoţite şi de măsura complementară a anulării dreptului de deţinere a armelor. 'Poliţiştii au deschis cinci dosare penale, pe numele unor persoane care nu au depus armele şi muniţiile la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. Totodată, au fost ridicate 9 arme şi peste 250 de elemente de muniţie (cartuşe letale şi neletale)', se mai arată în informarea IPJ Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel