Transportul public din Ploieşti, paralizat de grevă

Salariaţii societăţii care asigură transportul public în municipiul Ploieşti au declanşat marţi după-amiază o grevă spontană.

Salariaţii societăţii care asigură transportul public în municipiul Ploieşti au declanşat marţi după-amiază o grevă spontană, retrăgând din traseu cea mai mare parte a mijloacelor de transport, decizia fiind motivată de situaţia financiară dificilă a societăţii.

Directorul SC Transport Călători Express (TCE) Ploieşti, Nicolae Alexandri, a declarat, pentru Agerpres, că, doar 30% din flota societăţii se află în acest moment pe traseu, iar oamenii refuză să mai lucreze din cauza situaţiei financiare precare. Potrivit acestuia, în urmă cu aproximativ trei luni, Consiliul Local (CL) a aprobat o hotărâre prin care societatea urma să primească suma de 6,7 milioane de lei, reprezentând diferenţa dintre venituri şi cheltuieli pe anul 2016, însă până acum plata nu a fost făcută, din cauza lipsei vizei de control financiar preventiv, iar în aceste condiţii societatea nu mai poate presta activitatea.

De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi a CL Ploieşti a fost respins prin vot un proiect privind eşalonarea pe 24 de luni a unei datorii de 5,6 milioane lei a TCE Ploieşti. Primarul Adrian Dobre a declarat, pentru Agerpres, că miercuri va emite dispoziţia de plată pentru suma de 6,7 milioane de lei.

De-a lungul acestui an, angajaţii TCE Ploieşti au recurs de mai multe ori la forme de protest, inclusiv grevă, pentru a atrage atenţia asupra financiare dificile a societăţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel