Prag abuz serviciu. Florin Iordache: Nu va deranja

Preşedintele Comisiei speciale de punere în acord a legislaţiei justiţiei cu deciziile CCR, Florin Iordache, a declarat, marţi, că impunerea unui prag "modic" pentru infracţiunea de abuz în serviciu nu va deranja pe nimeni.

"Mâine (miercuri - n.r.) vă invit la comisia specială vom discuta şi sper că vom veni cu o formulă. Acel prag care suscită foarte mare interes a fost solicitat şi în cele două decizii ale CCR, iar dacă va fi un prag modic eu cred că nu va deranja pe nimeni. Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociaţia Magistraţilor, acel prag care vizează 10 salarii (minime pe economie - n.r.), undeva la 19.000", a spus Iordache, întrebat ce se întâmplă cu pragul la abuzul în serviciu.

El a adăugat că la comisia specială au fost avansate "14-15 formule" în privinţa pragului la abuzul în serviciu, iar dezbaterile vor continua pe această temă, în concordanţă cu deciziile CCR.

[citeste si]

În şedinţa de miercuri a Comisiei speciale parlamentare referitoare la domeniul Justiţiei, secretarul de stat Mariana Moţ a anunţat că Ministerul Justiţiei intenţionează să reglementeze într-un act normativ separat infracţiunile de abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu şi de aceea nu a formulat un punct de vedere pe această temă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel