Prag abuz în serviciu. Președintele ÎCCJ: Cuantum relativ mic

 Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat luni că în acest moment "sunt premature" discuţiile privind pragul pentru abuzul în serviciu, fără a exista motivarea Curţii Constituţionale, însă a arătat că, "în cazul în care CCR a avut în vedere un grad redus de pericol social al faptei, pragul trebuie să aibă un cuantum relativ mic". 

"Este foarte greu de spus acest lucru, cu atât mai mult cu cât nu a apărut încă motivarea deciziei CCR, pentru că atâta timp cât doar chestiunea pragului a făcut obiectul ei de analiză probabil vor exista anumite detalii privind acest aspect al pragului. Şi atunci, în funcţie de asta, cred că se poate discuta. Cred că acum sunt premature discuţiile cu privire la nivelul pragului, pentru că, dacă CCR a avut în vedere un grad redus de pericol social al faptei, sigur pragul trebuie să aibă un cuantum relativ mic. Dacă a avut în vedere alte aspecte, cuantumul poate diferi faţă de ceea ce a avut în vedere CCR", a afirmat Cristina Tarcea, la ieşirea de la CSM. 

Cu privire la stabilirea unui prag prin OUG, preşedintele ÎCCJ a spus că se justifică la momentul la care există o urgenţă. 

"Ordonanţa de urgenţă a Guvernului se justifică întotdeauna când există o urgenţă. Prin urmare, dacă instituţia abuzului în serviciu, astfel cum a fost conturată de CCR, nu poate fi pusă în aplicare de instanţă decât în urma unei modificări legislative, şi din punctul meu de vedere condiţia urgenţei ar putea fi îndeplinită", a precizat Cristina Tarcea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel