Prăbușiri Boeing 737 MAX. Softul, subcontractat unor firme din India, plătite mizerabil

Darius Muresan / 03 iul 2019 / 08:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Apar noi informații privind prăbușirea avioanelor Boeing 737 MAX.

Rămâne un mister în criza Boeing 737 Max cum o companie ca Boeing, cunoscută pentru designul meticulos, a făcut aparent greșeli de software care au dus la adevărate dezastre în aer. 

Cei de la Bloomberg scriu că acest lucru a fost posibil și din cauza deciziei companiei de a contracta angajați mai ieftini pentru a economisi.

Toate datele indică faptul că principala cauză a prăbușirilor avioanelor Boeing 737 Max este o problemă de soft care înclină brusc avionul.

Sursa citată precizează că cei de la Boeing s-au bazat pe dezvoltarea și testararea softului avionului pe angajați plătiți cu doar 9 dolari pe oră, majoritatea proveniți din state care nu au o experiență mare în domeniul aerospațial, ca de exemplu India.

Începând din martie 2019 toate avioanele Boeing 737 Max sunt consemnate la sol după ce două astfel de aeronave s-au prăbușit în doar câteva luni.

În octombrie 2018 un Boeing 737 Max s-a prăbușit la doar 13 minute de la decolarea de pe aeroportul din Jakarta, Indonezia. După doar cinci luni, un alt Boeing 737 Max ce aparținea Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp de la decolare în condiții similare. Din păcate nu au existat supraviețuitori, 346 de persoane și-au pierdut viața în urma celor două prăbușiri.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24