Prăbușirea Boeing 737-800. Iranul e depășit de situație și s-a RĂZGÂNDIT

Inițial Iranul a anunțat că nu va preda cutiile negre ale avionului prăbușit Boeing 737-800 către partea americană. Totuși, Teheranul se pare că apelează la ajutorul Occidentului.

Ali Abedzadeh, șeful Autorității iraniene a aviaţiei civile, a declarat pentru CNN că Iranul ar putea avea nevoie de ajutor extern pentru a reușit să acceseze cutia neagră a avionului ucrainean, aceasta fiind foarte deteriorată, informează DefenseRomania.

Mai mult, Iranul a invitat și un reprezentant al Boeing să participe la anchetă, după ce inițial a refuzat orice dialog cu partea americană.

Șeful Autorității iraniene a aviației civile a mai precizat că experți din partea aviației ucrainene au ajuns astăzi la Teheran iar începând de mâine vor fi parte integrată a anchetei.

Abedzadeh a mai subliniat că dacă va fi necesar, Iranul va apela și la ajutorul experților din Franța sau Canada.

Amintim că un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat. Canada, SUA și alte state din Occident susțin că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană, lucru negat de Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel