Prăbuşire elicopter SMURD. Raed Arafat, anunț de ultimă oră

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seara, la Iaşi, că Guvernul o să fi alături de copiii şi familiile victimelor tragediei aviatice SMURD şi o să le fie oferit sprijin de durată. 

După ce convoiul funerar a ajuns la biserica din curtea Spitalului Spiridon din Iaşi, Raed Arafat a declarat jurnaliştilor că familiilor salvatorilor morţi în tragedia aviatică din Republica Moldova le va fi oferit 'un sprijin de durată, nu de moment'. 'Am reuşit să vorbesc cu toate familiile. Cu siguranţă nu-i lăsăm singuri. O să fim alături de ei după această fază a tragediei, înmormântările. Copiii şi familiile lor vor rămâne în atenţia noastră. Sunt mai multe moduri. Vor fi anunţate la timp. O să fie mai multe modalităţi de ajutor din partea MAI şi Ministerului Muncii. Premierul a dat mai multe dispoziţii în aces. O să fie un sprijin de durată, nu doar de moment', a declarat jurnaliştilor secretarul de stat Raed Arafat. El a spus că o echipă de experţi investighează cauzele accidentului. În ceea ce priveşte piloţii, Raed Arafat a spus că 'sunt piloţi cu experienţă'.

'Sunt piloţi cu experienţă. Comandantul aeronavei, spun colegii, niciodată nu risca, nciodată nu lua decizii riscante şi chiar dacă se întâlnea cu o decizie mai dificilă se întorcea. Asta o confirmă directorul Aeroportului Iaşi', a declarat Raed Arafat.

Cele patru victime au fost primite în aplauzele colegilor de la UPU SMURD Iaşi precum şi a câteva sute de cadre medicale de la unităţile medicale din oraş, Serviciu de Ambulanţă, pacienţi sau simpli cetăţeni. Onoruri militare s-au auzit din incinta Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, în timp ce sicriele au fost introduse în biserica care poartă acelaşi patron spiritual. Trei dintre sicrie, cel al medicului Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu şi pilotului Doru Gavril vor rămâne aici până în cursul zilei de duminică, când vor avea loc înmormântările. Cel de-al patrulea sicriu, cel în care se află pilotul Voicu Şocae, a fost dus de un cortegiu însoţit de părinţii, soţia şi fratele acestuia, la Bacău, localitatea unde se află familia. C

onvoiul a venit însoţit şi de ministrul Sănătăţii din Republica Moldova şi secretarul de stat Raed Arafat. Din convoi a făcut parte şi un echipaj de cinci medici şi trei asistenţi SMURD Iaşi, coordonaţi de prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, şeful UPU-SMURD Iaşi.

'I-am adus acasă. Cinci medici şi doi asistenţi din echipă au fost la Chişinău cu două maşini de victime multiple. Am fost întâmpinaţi de cei de acolo, care ne-au descris situaţia, leziunile. I-am luat creştineşte pe oamenii noştri dragi. Cu toţii fac parte din noi, suntem pentru noi o familie mare, o familie în care înseamnă UPU, SMURD, ISU, UMF Iaşi. De acum o familie mare înseamnă, mai mult decât atât, familiile celor dispăruţi. Am fost însoţiţi de SMURD Moldova, de doamna ministru a Sănătăţii din Republica Moldva şi secretul de stat Raed Arafat', a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel