Prăbușire avion Moscova. Cauza a fost aflată

 Funcţionarea inadecvată a instrumentelor de măsurare a vitezei ar putea fi una din cauzele accidentului de avion de duminică de lângă Moscova soldat cu 71 de morţi, au indicat marţi anchetatorii, transmit Reuters, AFP şi dpa. 

Este posibil ca tuburile Pitot de măsurare a vitezei să fi arătat valori incorecte din cauză că senzorii erau acoperiţi de gheaţă, a stabilit Comitetul interguvernamental pentru aviaţie (MAK), după analiza preliminară a uneia din cutiile negre ale aparatului. 

Conform unui comunicat al comisiei preluat de media ruse, sondele de viteză nu fuseseră încălzite corespunzător înainte de zbor. 

S-a prăbușit imediat după decolare 

Avionul AN-148 al companiei Saratov Airlines se îndrepta duminică spre oraşul Orsk, lângă frontiera Rusiei cu Kazahstanul, când s-a prăbuşit doar la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, unde se înregistrează temperaturi foarte scăzute, după cele mai masive căderi de zăpadă de când se fac măsurători.

Localnicii din sat au alertat serviciile de urgenţă. Ei au anunţat că au auzit un zgomot puternic şi au văzut un avion prăbuşindu-se. La bord se aflau 71 de oameni, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel