Pr. Francisc Doboş, după ce a primit factura la gaze: Aveţi şi alte sfaturi? Second job?

Părintele Francisc Doboş a postat pe pagina sa de socializare factura la gaze a Bisericii unde slujeşte în Capitală. 

Concret, Biserica Franceză din Bucureşti, unde Francisc Doboş este preot paroh, a primit o factură de peste 4300 lei la gaze. 

"Biserică micuță dar factură mare.

Promit că o să vă încălzesc mai degrabă cu predici călduroase.

Aveți și alte sfaturi? Second job?", a scris Francisc Doboş pe Facebook. 

După noua plafonare/compensare, ADEVĂRATA problemă rămâne: Factura la GAZE. Expert: ”Vreau ca toți românii să afle, vor plăti mai mult”

Dumitru Chisăliță, senior consultant Gaz și Energie, președinte al Asociației Energia Inteligentă, a intrat astăzi, în direct, în cadrul dezbaterii despre criza energetică, organizată de DCNews și DCBusiness. Acesta consideră ”primul act normativ (pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze naturale n.r.) a fost unul greșit”. Deși, după cum spune acesta, actul ”a fost prost făcut de la început”, s-a mers cu el mai departe și, mai mult, au urmat ”tot felul de elemente de ascundere a faptului, s-a continuat în minciună”.

Cu privire la proiectul adoptat astăzi (n.r. declarația a fost făcută înainte de a fi adoptat), acesta afirmă că în zona gazelor naturale, nu va fi un impact semnificativ: ”Vreau ca toți românii să afle că în momentul în care vor veni facturile în luna martie, pentru luna februarie, vor plăti mai mult decât au plătit anul trecut, sume importante de bani. (...) Consumatorii vor fi puși în fața faptului împlinit, nu vor avea decât să achite facturile, pentru că așa a fost făcut actul, în modificările făcute nu se pune punctul pe ”i”. Problematice au fost facturile la gazele naturale, care, prin modul în care s-au creat atât prețul de plafonare cât și nivelul de compensare pentru gazele naturale, a făcut ca foarte puțini români să beneficieze de avantaje sau de un ajutor real. Se persistă în această chestiune și se pune în față situația energiei electrice”. 

Astfel, el subliniază că adevărata problemă a românilor rămâne nerezolvată, pentru că factura la energie înseamnă 2-3% din bugetul familiei față de factura de gaze care reprezintă între 18 și 25%. ”Ieșim în față cu o măsură care arată wow, dar problema o lăsăm nerezolvată” afirmă Dumitru Chisăliță.  VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel