PPE susţine pe deplin aderarea României şi Bulgariei la Schengen, declară preşedintele Wilfried Martens

European elections
European elections

Partidul Popular European (PPE) susţine deplin aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, această poziţie fiind reconfirmată inclusiv la reuniunea de ieri a miniştrilor de Interne şi de Justiţiei membri ai familiei populare, de la care din păcate ministrul olandez a lipsit, a declarat joi preşedintele PPE, belgianul Wilfried Martens, într-o întrevedere cu premierul „Susţinem pe deplin aderarea(României şi Bulgariei la Schengen n.r.) . Ieri a fost o întâlnire a miniştrilor de interne membri ai PPE, toţi de faţă au fost de acord că sunt cu aderarea. Îmi pare rău că ministrul olandez nu a fost prezent, se pare că a avut altceva în program o dezbatere parlamentară. Dar acum trebuie să convingem şi Consiliul JAI“, a spus Martens.

De asemenea, premierul Boc i-a mulţumit liderului PPE pentru această susţinere şi pentru votul favorabil din Parlamentul European în favoarea aderării celor două ţări la Schengen. "chiar şi acum când suntem dezamăgiţi de decizia guvernului olandez, credem că pot fi găsite soluţii pentru a merge înainte", a mai spus şeful Guvernului.

Totodată, primul-ministru a subliniat că Guvernul rămâne ferm determinat să continue cu soluţia de centru-dreapta pentru ieşirea din criză şi consolidarea reformelor, fără a face paşi înapoi constând în politici populiste care pot distruge stabilitatea economică pe care o are România în acest moment. "Şi în această perioadă de criză credem că soluţiile de centru-dreapta sunt cele corecte. În România cred că am reuşit să dovedim că numai cu o astfel de soluţie se poate ieşi din recesiune, ca prim pas de depăşire a crizei economice. Dar mai sunt multe de făcut şi cel mai important este de a nu avea paşi înapoi în ceea ce priveşte reformele", a spus el.

Boc i-a spus liderului PPE şi despre "votul de încredere" obţinut marţi în Parlament în privinţa înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene, "o ocazie bună pentru a consolida majoritatea coaliţiei şi a susţine Guvernul".

La rândul său, Wilfried Martens a mai arătat că PPE a făcut un mare pas înainte în privinţa reprezentării sale în România odată cu aderarea formaţiunii premierului Boc la această familie, mai ales că acesta şi-a dovedit importanţa. "Duceţi o politică foarte puternică, aţi câştigat respectul Europei, iar politica Guvernului nu este deloc uşoară. Îmi aduc aminte când eram premierul ţării mele că a trebuit să luăm măsuri dure, dar am câştigat alegerile. Nu a fost uşor, dar am putut să convingem opinia publică de necesitatea măsurilor", a spus liderul PPE.

Nu în ultimul rând, liderul popularilor a evidenţiat că decizia luată în această săptămână de a organiza Congresul PPE din 2012 la Bucureşti, în septembrie sau octombrie, este una pozitivă şi în condiţiile în care tema acestei reuniuni va fi adaptarea platformei politice a familiei populare, va ajuta şi dezbaterea din cadrul Partidului Democrat Liberal despre orientarea politică a formaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel