Poziţie comună franco-germană pentru salvarea Greciei

sarkozy merkel
sarkozy merkel

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au reuşit - în noaptea de miercuri spre joi, după mai multe ore de discuţii - să ajungă la o poziţie comună asupra modalităţilor de salvare a Greciei, a indicat o sursă din delegaţia franceză pentru AFP.

Această poziţie - care nu a fost detaliată - va fi "supusă atenţiei în cursul nopţii preşedintelui Consiliului Europei, Herman van Rompuy", potrivit aceleiaşi surse, ea urmând să servească drept bază discuţiilor summit-ului conducătorilor zonei euro joi, la Bruxelles, informează Agerpres.

Nici Preşedinţia franceză, nici Cancelaria germană nu şi-au anunţat vreo intenţie de a emite un comunicat cu privire la acordul stabilit.

Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel s-au întâlnit miercuri, la Berlin, lor alăturându-li-se în cursul serii preşedintele Băncii Centrale Europene /BCE/, Jean-Claude Trichet. Obiectul discuţiilor era elaborarea unei poziţii franco-germane comune cu privire la salvarea Greciei şi la soluţionarea crizei datoriei care afectează zona euro.

Modalităţile de participare a creditorilor privaţi ai Greciei la un nou plan de ajutor era subiectul cel mai disputat între Paris şi BCE, pe de o parte, şi Berlin, de cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel