POZA ZILEI în aeroport în pandemie! O altă definiție a distanțării fizice

Foto Pexels
Foto Pexels

„Distanțarea fizică” s-a transformat, într-un aeroport, în „apropiere umană”.

Restricțiile impuse prin prisma pandemiei au dus la amânarea concediilor, însă, odată cu relaxarea restricțiilor, s-a întrezărit și o speranță pentru turism. 

În 2020, marcat de pandemia Covid-19, turismul a fost afectat la nivel mondial, majoritatea țărilor fiind în lockdown. În vara lui 2021, lucrurile stau diferit: multe țări au scăpat de restricții, iar românii își fac planuri de vacanță. 

Relaxarea se află pe buzele tuturor, iar „distanțarea fizică” într-un aeroport s-a transformat în „apropiere umană”.

Iată o imagine publicată pe Facebook ce nu are nevoie de mai multe comentarii:

În ce condiții pot călători românii

Bulgaria nu condiționează intrarea în țară, ceea ce înseamnă că românii pot intra în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei, fără a prezenta un test PCR negativ/certificat de vaccinare/un document care să ateste că au avut Covid-19.  

Intrarea în Grecia le este permisă persoanelor care prezintă un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării/prezintă un certificat de vaccinare (redactat în engleză) care să ateste că au trecut cel puțin 14 zile de la efectuarea rapelului/prezintă dovada emisă de un laborator autorizat că au trecut prin Covid-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni înainte de sosirea în Grecia.

De asemenea, turiștii trebuie să completeze și formularul PLF (Passager Locator Form), online, cu cel puțin 24 de ore înainte de efectuarea călătoriei, indiferent de statul de proveniență 

Persoanele care vor să meargă în Italia trebuie să prezinte la intrarea în țară un test PCR negativ sau test antigen Covid efectuat cu cel mult 48 de ore înainte; copiii care au până în 2 ani sunt exceptați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel