Povestea Veronicăi, fetița care a locuit cu familia în metroul din Harkov timp de 50 de zile

Povestea Veronicăi, fetița care a locuit cu familia în metroul din Harkov timp de 50 de zile / Foto: Facebook Nikola Kuleba
Povestea Veronicăi, fetița care a locuit cu familia în metroul din Harkov timp de 50 de zile / Foto: Facebook Nikola Kuleba

Veronica este o fetiță din Ucraina care a locuit cu familia sa în metroul din Harkov timp de 50 de zile.

O familie de ucraineni a fost evacuată din Harkov la Kiev, după ce și-au petrecut ultimele două luni în metrou, ascunzându-se de bombardamentele rusești, a anunțat fostul comisar al președintelui Ucrainei pentru drepturile copilului și CEO al „Salvați Ucraina”, Nikola Kuleba, pe contul său de Facebook. Micuța Veronica, mama ei Ekaterina și bunica Tatyana au locuit în metroul din Harkov timp de 50 de zile.

Kuleba: Nici măcar nu a început primăvara pentru acești copii

"Veronica a petrecut 50 de zile sub pământ. Ea este unul dintre sutele de mii de copii ucraineni care locuiesc în ascunzători de aproape 2 luni în toată Ucraina. Nu au văzut lumina soarelui. Literalmente. Nici măcar nu a început primăvara pentru acești copii.

Am întâlnit-o pe această fetiță, pe mama ei Katya și pe bunica Tatiana în metroul Harkov, când am mers în Est să evacuez copiii din punctele fierbinți. Katya mi-a spus că în prima zi de război rușii le-au bombardat blocul cu mai multe etaje. Apartamentul a fost complet distrus - și odată cu el toate jucăriile și păpușile preferate ale Veronicăi. Apoi familia s-a ascuns în subsol. După tragedie, aceștia au coborât în ​​cea mai apropiată stație de metrou.

Veronica se temea să moară. Cu greu a acceptat să iasă afară

Veronica a menționat că i-a fost foarte frică să moară când a auzit acele zgomote puternice. Fata a suferit o traumă psihologică - îi era frică să se apropie chiar de scările care duceau la suprafața metroului. I-am întâlnit întâmplător. Ne-am cunoscut și familia mi-a spus povestea lor. După două ore de condiții și de certuri din partea mea, o familie, care a trăit aproape 2 luni sub pământ, a îndrăznit să-și părăsească ascunzătoarea și a acceptat să meargă cu mine la Kiev.

Nu voi uita momentul în care copilul a urcat acele scări. Eram cu toții foarte mândri de ea, încurajând-o. S-a ținut bine, în ciuda faptului că trupul îi tremura de frică, iar mâna i s-a lipit de mâna mamei cu toată puterea ei.

Înțeleg cât de dificil este să evacuezi dintr-un loc în care te-ai simțit relativ în siguranță în ultimele săptămâni. Dar această securitate este cu adevărat iluzorie - rușii nu opresc focul și lansarea rachetelor în estul și sudul Ucrainei. Sunt mândru de această familie - oricât de înfricoșător a fost, au trecut. Și acum sunt în siguranță în vestul Ucrainei.", a scris Nikola Kuleba pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel