Povestea Sunitei, o minoră forțată să se căsătorească la 12 ani și să părăsească școala: ”Mi s-a spus că ne vizitează nişte rude”. Salvați Copiii, nou studiu alarmant

Închiderea şcolilor din cauza pandemiei de COVID-19 a întrerupt educaţia pentru 1,6 miliarde de copii şi a expus fetele unor riscuri crescute: exploatarea, căsătoriile timpurii şi sarcinile adolescentine, arată un raport Salvați Copiii. 

Numai în 2019, 7.977 de minore (17 ani inclusiv) au devenit mame în România, 700 dintre ele aducând pe lume un copil înainte de a împlini 15 ani. Mai mult, 1.330 de fete minore aveau mai mult de un copil înainte de vârsta de 18 ani, 24 dintre ele, înainte de a împlini chiar 15 ani.

Studiul realizat de Salvaţi Copiii România în anul 2020 arată că 30% dintre mamele minore au mai mult de un copil, ceea ce le pune în situaţii de vulnerabilitate socială: neparticiparea şcolară şi abandonul şcolar, serviciile medicale precare, expunerea la agresiune şi exploatare.

Studiu de caz



Sunita*, 16 ani, din statul indian Bihar, a fost forţată să se căsătorească şi să părăsească şcoala la vârsta de 12 ani. Acum, luptă împotriva căsătoriilor cu minori în satul ei, participând la evenimente comunitare pentru a sensibiliza oamenii în favoarea drepturile fetelor.

"Mi s-a spus că ne vizitează nişte rude. Atunci am aflat că mariajul meu fusese aranjat. M-am simţit cu adevărat groaznic, pentru că eram încă foarte tânără şi mergeam la şcoală cu prietenii mei. Toate visele mele au fost spulberate în acel moment. Mesajul meu către toate fetele de vârsta mea ar fi să se căsătorească mult mai târziu şi să facă tot ce este nevoie, pentru a-şi îndeplini visele", spune tânăra. 

Care sunt previziunile



Până la 2,5 milioane de fete în plus se aşteaptă să fie forţate să se căsătorească în următorii cinci ani. Împreună cu cele 58,4 milioane de căsătorii cu minori care au loc în medie la fiecare cinci ani, aceasta duce la o cifră sumbră de 61 milioane de căsătorii forţate până în 2025 *.

Fetele din Asia de Sud sunt afectate în mod disproporţionat de riscul creşterii căsătoriilor cu minori în acest an (191.000), urmate de Africa de Vest şi Centrală (90.000) şi America Latină şi Caraibe (73.400). Se aşteaptă ca această practică să crească şi în Asia de Est şi Pacific (61.000), Europa şi Asia Centrală (37.200), Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (14.400).

Riscul de sarcină adolescentină în 2020 este cel mai mare pentru fetele din Africa de Est şi de Sud (282.000), urmate de Africa de Vest şi Centrală (260.000) şi de America Latină şi Caraibe (181.000).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel